Фото без описуВсім відомий вислів: “Діти – наше майбутнє”. Проте, на жаль, на сьогоднішній день надзвичайно гострою є проблема зростання злочинності серед осіб підліткового віку, адже кожний п’ятнадцятий злочин в Україні – справа рук неповнолітніх.

Правопорушення, здійснені неповнолітніми, – це небезпечне соціальне явище, оскільки, по-перше, негативно впливають на формування особистості; по-друге, завдають значної шкоди суспільству через втрату трудових ресурсів (лише третина покараних повертаються до повноцінного суспільного життя); по-третє, відіграють значну роль у формуванні рецидивної злочинності (дві третини рецидивістів розпочинають свій злочинний шлях ще неповнолітніми).

Одним із напрямів у боротьбі зі злочинністю взагалі та злочинністю неповнолітніх, зокрема, є профілактична діяльність.

Профілактика правопорушень серед неповнолітніх в Україні проводиться зусиллями соціально-психологічних служб, педагогів, співробітників соціальних служб, служб у справах дітей, працівниками правоохоронних органів.

У зв’язку із цим, 16.04.2019 року відбулася робоча зустріч працівників служби у справах дітей Любарської селищної ради із представником Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Любарської селищної ради В.Ю. Киналь та представником Любарського ВП Бердичівського ВП ГУНП в Житомирській області В.В. Стачук. На зустрічі обговорювалися ключові чинники ризику щодо можливості скоєння злочинів неповнолітніми, напрями, форми та методи профілактики правопорушень та негативних проявів у дитячому середовищі. Також на зустрічі обговорили та погодили заходи по профілактиці правопорушень та негативних проявів у дитячому середовищі на території Любарської селищної ради на 2019 рік та план дій по заходах на ІІ квартал 2019 року.