Фото без описуСлужба у справах дітей Любарської селищної ради повідомляє, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України № 268 від 05 квітня 2017 «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів», діти та особи із числа мешканців Любарської ОТГ та внутрішньо-переміщених осіб, які на момент здійснення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей не досягли 18 років (повноліття), мають право на отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Право на отримання цього статусу мають діти та особи, які під час здійснення антитерористичної операції не досягли 18 років (повноліття), які внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів :

 

  1. отримали поранення, контузію, каліцтво;
  2. зазнали фізичного, сексуального насильства;
  3. були викрадені або незаконно вивезені за межі України;
  4. залучалися до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань;
  5. незаконно утримувалися, в тому числі в полоні;
  6. зазнали психологічного насильства.

 

Дитина, якій виповнилося 14 років, має право самостійно звернутися до служби у справах дітей та подати документи для отримання статусу.

 

Якщо дитина зазнала психологічного насильства Вам необхідно звернутися до Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Любарської селищної ради для здійснення оцінки потреб дитини.

 

Для отримання консультації з приводу можливості надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а також прийняття заяв та надання переліку необхідного пакету документів, Ви можете звернутися до служби у справах дітей Любарської селищної ради за телефоном (04147) 2-30-03. Прийомні дні – понеділок – п’ятниця з 08.00 до 16.00 год.

 

Адреса служби у справах дітей Любарської селищної ради – смт. Любар, вул. Незалежності, буд. 52 (1-й поверх приміщення Управління праці та соціального захисту населення Любарської РДА).