Фото без описуВ основі децентралізації влади покладено важливий принцип – фінансова самодостатність. Над сутністю цієї проблеми міркували античні філософи, які стверджували, що суспільство ,яке складається з кількох поселень є майже завершеною державою. Вона досягає самодостатнього стану та виникає ради потреб життя та існує ради досягнення благого життя.

        Принцип  фінансової самодостатності у більш широкому розумінні має бути притаманним ОТГ. Наша громада, яка утворилась у жовтні 2017 року не виключення у даному питанні.   Важливою складовою наповнення бюджету є сплата податків особами, які займаються різними видами економічної діяльності.

На території нашого району функціонує міжрегіональний оптовий ринок, де реалізуються  сільськогосподарські тварини з інших областей та районів. Задіяна велика кількість осіб, які  займаються реалізацієюхудоби (в живій вазі) та забоєм тварин на несанкціонованих забійних бойнях в межах населених пунктів, що  категорично забороняється. Безперечно, ми дякуємо всім громадянам, які працюють в цій галузі. Адже це благополуччя Ваших сімей, вирішення багатьох проблем соціального характеру.

  Невелика кількість осіб зареєстрована суб’єктами підприємницької діяльності. Проте великою проблемою залишається діяльність переважної більшості осіб у «тіні», без державної реєстрації, в тому числі із залученням до виконання робіт найманих працівників без офіційного оформлення трудових відносин. Згідно ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчі органи сільських, селищних рад наділені делегованими повноваженнями контролю за дотриманням зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету суб’єктами підприємницької діяльності незалежно від форм власності. А тому звертаюсь до Вашої  свідомості офіційно зареєструватись та працювати у правовому полі.

      У відповідності до ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення провадження господарської діяльності без офіційного оформлення тягне за собою накладання штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 34000 грн).

Життя підтверджує, що існує надзвичайно багато проблем, які необхідно вирішувати  громаді. Адже кошти, сплачені у вигляді податків, вкрай необхідні для утримання  закладів дошкільної освіти, охорони здоров’я, культури, загальноосвітніх  шкіл, виплати пенсій та інше. У кожного із Вас є діти, онуки, які відвідують навчальні заклади та виховуються на Вашому прикладі, є батьки-пенсіонери,кому держава зобов’язана виплачувати пенсії із  фонду, який  наповнюється платниками податків, є проблеми із здоров’ям. Ви позбавлені права на належний соціальний захист. Всім потрібно зарахування страхового стажу.

Ваш внесок у формування бюджету Любарської селищної ради – це запорука успішного розвитку нашої об’єднаної громади.

               За консультаціями та практичними порадами звертайтесь до селищної ради.

 

      З великою повагою та вдячністю за Вашу  активну громадянську позицію

                                Селищний голова                     Володимир Герасимчук.