«Ти – вічний біль, Афганістан,

Ти – наш неспокій.

І не злічить глибоких ран

В борні жорстокій.

І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –

Не всі вернулися сини із тих ночей…»

 

15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

30 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160375 військовослужбовців – вихідців з України, в тому числі 83 вихідці з Любарщини. 

Афганська кампанія залишила невиліковну рану в душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків.

У цей день усі жителі Любарщини зібрались в районному будинку культури, щоб вшанувати пам’ять загиблих в роки війни в Афганістані та подякувати усім, хто захищав життя та гідність мирного народу республіки Афганістан.

Керівництво району та селища привітали усіх з 30-річчям виведення військ з Афганістану.

Селищний голова подякував усім, хто сьогодні відзначає свято миру та героїзму, вшановує ветеранів бойових дій на території інших держав. Привітав усіх присутніх з одним  найголовніших церковних свят року — Стрітенням Господнім. Володимир Миколайович побажав усім міцного здоров’я, добробуту кожній родині та миру усьому світу.

Після заходів у будинку культури усі присутні  урочистою ходою вирушили до пам’ятних знаків та вшанували пам’ять загиблих у роки війни.