Працівниками служби у справах дітей селищної ради, відповідно до покладених завдань згідно Положення про службу у справах дітей Любарської селищної ради та затверджених посадових інструкцій працівників, здійснюється щоденний прийом, розгляд заяв та звернень громадян, ПОУ. З початку 2019 року службою для вирішення питань, на  підставі заяв та звернень, організовано та головою комісії В.М. Герасимчуком проведено 3 комісії з питань захисту прав дитини, одна із яких позачергова у зв’язку із вирішенням нагального питання щодо реєстрації новонародженої дитини, покинутої в закладі охорони здоров’я.

 Найактуальніші питання, які розглядаються службою, а в подальшому комісією з питань захисту прав дитини та виконкомом це: встановлення днів побачень батьків із дітьми; надання висновків щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав; надання дозволів на госпіталізацію у заклади охорони здоров’я, без згоди батька; надання дозволів на укладання та підписання угод, що потребують нотаріального посвідчення; щодо неналежного виконання батьківських обов’язків; питання, що стосуються обліку та соціального супроводу сімей, у зв’язку із  складними життєвими обставинами та інше.

Окрім запланованих службою виїздів до сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, періодично до служби для проведення профілактичних бесід також запрошуються батьки. Ось для прикладу, 06.02.2019 року начальником служби у справах дітей Л.Л. Ющенко із матір’ю неповнолітнього, на підставі заяви Любарського ВП Бердичівського відділу ГУНП, після обстеження комісією умов проживання, вкотре була проведена згідно Закону України «Про охорону дитинства» та Сімейного Кодексу України профілактична бесіда щодо належного виконання батьківських обов’язків.

Додатково повідомляємо, що з 27.03.2018 р. – по 31.12.2018 р. службою у справах дітей на підставі прийнятих заяв від громадян та ПОУ було організовано та комісійно проведено 7 комісій з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Любарської селищної ради на яких були розглянуті заяви та звернення громадян, ПОУ, що стосуються захисту прав та інтересів дітей.