Фото без опису Селищний голова В. М. Герасимчук  провів в сесійній залі засідання робочої групи по визначенню пріоритетів роботи об’єднаної територіальної громади на 2019-2020 рр. В роботі приймали активну участь депутати селищної ради: Данілевич М. В., Дюдін О.О., Чепурний М. М., Шастун В. П., Бугира О. С., секретар ради Янко В.В., в.о. старости : Кузьмишина Ж. С., Катанаха Т. Б., Сушицька С. В., Франков А.Є., Чус О. В., Голюк М. А., Демусь Н. І., Демченко В.Л., Білоус Л. В., Осіпчук Г.М.. Варто відмітити конструктивність пропозицій членів виконавчого комітету селищної ради Марцуна О.М., Кришталь Н.В..

 Володимир Миколайович за підсумками робочої зустрічі з головою ОДА  Гундичом І. П. озвучив основні проекти, що отримали схвалення на обласному рівні та можливість співфінансування на рівні області та держави:

  • освітлення старостинських округів (обласна програма «Освіти Житомирщину»);
  • будівництво доріг з твердим покриттям;
  • ефективна термосанація закладів освіти (Любарська гімназія №1);
  • створення сучасних  предметних кабінетів опорних  закладах освіти ОТГ;
  • спортивні майданчики зі штучним покриттям;
  • шкільний  автобус;
  • реалізація проектів переможців бюджету участі;
  • реалізація проекту центру надання адміністративних послуг;
  • капітальний ремонт очисних споруд смт.Любар;

та багато інших актуальних  проектів, які вимагають значних коштів та звісно є надзвичайно важливими для жителів громади.

Виходячи з вищезазначеного, селищним головою ініційовано створення робочої групи для опрацювання пріоритетів у роботі ОТГ. Одним з робочих моментів є проведення зустрічей з активами старостинських округів, де депутати селищної ради, в.о.старости, освітяни, медики,  громадяни з активною громадянською позицією зможуть разом опрацювати найважливіші проекти для реалізації по своїх старостинських округах.

Окрім того, піднімалися питання аналізу надходжень до бюджету селищної ради, сплати податків фізичними особами і суб’єктами підприємницької діяльності та аналіз сплати за 2018 рік, зазначила в.о. старости Кузьмишина Ж.С. Начальник управління фінансів Осипенко А. Г. провів аналіз бюджету громади, розставивши акценти  та вказавши на прогалини, над якими потрібно спільно працювати.

Присутні висловились за активізацію роботи з легалізації суб’єктів підприємницької діяльності та неофіційно працевлаштованих осіб і проведення робочих зустрічей з представниками підприємств стосовно сплати ПДФО за місцем діяльності підприємств. Адже лише за якісної сплати податків  та наповнення бюджету, громада може реалізовувати життєво важливі для наших жителів проекти , залучаючи при цьому допомогу області та держави, але потрібно співфінансування ОТГ  для втілення проектів в життя – тому від свідомої позиції жителів громади також залежить  якість життя.

Наслідком проведеної роботи, як зазначили Марцун О.М., Дюдін О.О., Кришталь Н.В., має стати  розробка  стратегії розвитку громади на 2019-2021 роки на основі вже затвердженої сесією селищної ради  Програми соціально – економічного розвитку.

 

Секретар ради                                                            Янко В.В.

Фото без описуФото без опису