Фото без опису Грудень – найбагатший на свята місяць у календарі. Саме у цей час наші пращури мали змогу відпочити від важкої селянської праці, поспілкуватися, поспівати , повеселитися.

   Змогу відпочити, відчути радість спілкування і творчого натхнення подарували вчителям-словесникам  учні Любарської гімназії №1. Саме тут 18 грудня учитель  української мови та літератури Поліщук Р.В. разом з учнями одинадцятого класу провели урок-зустріч із літературою рідного краю «Творчий ужинок поетів Любарщини». Ні для кого не секрет, що в наш час, коли найвищою цінністю є матеріальні блага, живе поетичне слово звучить дедалі рідше. І саме такі уроки  дають можливість роззирнутись навколо: побачити красу навколишнього світу, красу людської душі і найщиріших почуттів.

    На уроці було презентовано цікаві матеріали про життєвий та творчий шлях Я.Павлюк, Н.Комашні,  В.Сінчука. Звучали вірші, пісні. Кульмінацією уроку сміливо можна назвати виступ нашого талановитого земляка В.І.Сінчука,  який натхненно ділився своїми новими надбаннями. Дуже цікаво, коли письменник сам декламує свої вірші, адже саме він найточніше передає інтонацією те, що є найголовнішим,  найсокровеннішим  у його творах.

    Після уроку в музеї-світлиці пройшов пізнавальний і цікавий захід,  який сміливо можна назвати калейдоскопом грудневих свят українців. Усі присутні мали змогу згадати та поглибити свої знання про звичаї, традиції, обряди наших прадідів.

   Думаю, що у кожного цей день залишив у душі гарні та теплі спогади.

                   ДЯКУЄМО ГІМНАЗІЄ!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису