Збройні Сили України надають своїм військовослужбовцям гідну зарплату. Залежно від посади, звання, терміну проходження служби, кваліфікації ця сума збільшується. Додаткові щомісячні премії виплачуються військовослужбовцям окремих видів (родів) військ: Високомобільних десантних військ, Сил спецоперацій, корабельному складу ВМС, артилерії, танкістам тощо.

Одноразова грошова виплата особам, що вперше уклали контракт, сягає до 17000 гривень:

  • особам рядового складу — 8 прожиткових мінімумів;
  • особам сержантського складу — 9 прожиткових мінімумів;
  • особам офіцерського складу — 10 прожиткових мінімумів.

 

Також виплачується винагорода усім військовослужбовцям, які виконують свої обов’язки у зоні ООС, незалежно від звання та посади. Військовослужбовці першої лінії оборони щомісяця отримують додатково 10000 грн. В інших районах ООС?—?4500 грн.

Місцева влада гарантує одноразовий бонус у розмірі 5000 грн.

від Любарської селищної ради та Любарської районної ради

Усі громадяни України, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом, повинні звернутись до військового комісаріату за місцем проживання (реєстрації), перебування на військовому обліку, в якому кандидат може ознайомитися з переліком вакантних посад та підібрати посаду (обрати майбутню спеціальність).

 

На службу за контрактом приймаються громадяни, які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають установленим вимогам проходження військової служби.

Вік: від 18 років до 60 років (граничний вік прийняття в особливий період збільшується до 60 років для чоловіків, для жінок?—?до 50 років).

Відсутність судимості за скоєння тяжких злочинів.

Наявність базової середньої освіти.

Придатність за станом здоров’я: усі кандидати на військову службу за контрактом направляються військовими комісаріатами на військово-лікарську комісію для визначення придатності до військової служби за станом здоров’я. Лише військово-лікарська комісія може дати остаточний висновок щодо придатності кандидата за медичними показниками.

Військовозобов’язані, які раніше отримали негативний висновок військово-лікарської комісії, через 5 років можуть повторно пройти медогляд для перегляду висновку.