Фото без опису 30 листопада 2018 року в залі засідань  відбулася XI позачергова сесія VIII скликання Любарської селищної ради. На засідання прибуло 21 депутат. На початку сесії, як започаткувалось, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих в зоні АТО.

На порядок денний XI позачергової сесії було винесено 44 питання, зокрема внесення змін до селищного бюджету на 2018 рік, затвердження переліку та орієнтовних  проектів-переможців громадського бюджету (бюджету участі) Любарської селищної ради, які будуть реалізовані у 2019 році, затвердження Програми ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Любарській селищній раді  на 2018-2022 роки, надання дозволів на виготовлення проектно-кошторисних документацій, затвердження  робочого проекту  та зведеного кошторисного розрахунку вартості будівництва реконструкція вуличного освітлення  с. Виноградівка  Любарського району Житомирської області, про  надання згоди на прийняття до комунальної власності Любарської селищної ради комунального некомерційного підприємства «Любарський центр первинної медико-санітарної допомоги Любарської районної ради Житомирської області» та належного йому майна, освітні, земельні та інші питання.

Протягом  4 годин дискусійної плідної та праці депутати прийняли 40 рішення, знявши з розгляду  питання про погодження на  відведення земельних  ділянок, розташованих за межами населених пунктів  Любарської селищної ради, про  надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних  ділянок комунальної власності, про погодження щодо затвердження земельної  ділянки державної власності, розташованої за межами населених пунктів Березівського старостинського округу Любарської селищної ради, про затвердження проекту  із землеустрою щодо відведення земельної  ділянки  та передачу її   в постійне користування Комунальному некомерційному підприємству «Любарський центр первинної медико-санітарної допомоги».

           В роботі сесії прийняв участь координатор з впровадження реформи охорони здоров’я в Житомирській області програми  «U-LEAD»  з Європою Олександр Зарицький. Він проінформував депутатів про першочергові завдання, які необхідно виконати на місцевому  рівні в контексті реалізації  реформи охорони здоров’я. Це, зокрема,  укладення угоди між НСЗУ та  КНП  Любарський  центр ПМСД на надання мешканцям району первинної медико-санітарної допомоги,  необхідність  Любарській ЦРЛ долучитися з  II півріччя 2019 року до програми  «Доступна діагностика». У форматі запитання- відповідь з депутатським корпусом обговорено модель надання первинної медичної допомоги в селах, перспективи організації роботи ФАПів, покращення матеріально- технічної  бази медичних закладів, тощо. Депутати  погодилися з необхідністю долучати  медичні заклади до реалізації завдань реформи охорони здоров’я в громаді, запланувати покращення матеріально- технічної  бази, активізувати підписну компанію по укладеню декларації  з лікарями первинної ланки. Також в роботі сесії прийняв участь радник з питання децентралізації  Житомирського ЦРМС Сергій Романович. Він обговорив з головою громади та депутатами питання співпраці   ЦРМС  щодо навчань, консультування з питань приєднання населених пунктів району до громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису