Фото без опису  Вибір професії – один з найскладніших і найвідповідальніших кроків в житті молодої людини. Визначитися з цим вибором молоді щороку допомагають фахівці Любарської районної філії Житомирського ОЦЗ та працівники відділу освіти.

14 листопада 2018 року у Любарському районному будинку культури відбувся Ярмарок професій, понад 300 майбутніх випускників 9 та 11 класів загальноосвітніх шкіл району відвідали цьогорічний масовий захід, мета якої – зорієнтувати учнів щодо вибору майбутньої професійної діяльності, активізувати молодь на опанування професій, що мають попит на ринку праці, розширити їх уявлення про робітничі професії, сформувати позитивне ставлення до них, надати інформацію про навчальні заклади.

     На Ярмарок професії завітали 13 представників  навчальних  закладів  Житомирщини, Київщини та Хмельниччини, які   провели    презентації  своїх  навчальних  закладів. Були встановлені інформаційні стенди, а також всі бажаючі отримали брошури та буклети. Майбутні абітурієнти мали змогу поспілкуватися із представниками навчальних закладів та студентами про умови вступу, перелік спеціальностей та організацію навчання, отримали  кваліфіковані відповіді на запитання.

Листівки, буклети, довідники, папки з описами професій – це неповний перелік інформаційно-довідкових матеріалів, якими змогли скористатися під час проведення профорієнтаційного заходу учасники ярмарку.

     Зі слів учнів, проведений захід допоміг їм краще зорієнтуватись у власному професійному виборі, розширив їхній світогляд та уявлення про професії. А ті випускники, які ще не визначилися із вибором професії, фахівець з профорієнтації Оксана Радіонова, запросила завітати до районної філії, щоб пройти психодіагностичне тестування та отримати консультацію щодо вибору майбутньої професії.

 

 

Провідний фахівець з профорієнтації

Радіонова О.І.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису