До відома одержувачів субсидій!

 

У звязку із внесенням змін до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 року №329), житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо у складі домогосподарства або  у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цьому періоді:

за інформацією Державної фіскальної служби України, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії; або

вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії; та/або

вони не сплатили єдиний внесок у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

Застраховані особи, в тому числі фізичні особи – підприємці можуть отримати інформацію про сплачені суми єдиного соціального внеску (довідка за формою ОК-5) , звернувшись до найближчого управління Пенсійного фонду України, що знаходиться за адресою: смт. Любар, пров. Шкільний, буд.2.

Для отримання довідки за формою ОК - 5 застрахованій особі необхідно пред’явити:

  • паспорт (інший документ, що засвідчує особу),
  • документ, який підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків або право здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта або свідоцтва про загальнообов’язкове соціальне страхування.

Особи, які не є застрахованою особою в системі загальнообовязкового державного соціального страхування (не були застрахованими особами в січні – червні 2018 року) можуть укласти договір про добровільну участь в системі загальнообовязкового державного соціального страхування (далі договір про добровільну участь) в тому числі із одноразовою сплатою єдиного внеску за попередні періоди  в органах Державної фіскальної служби України ( далі органи ДФС)  за адресою: смт. Любар, вул.. Миру , буд. 20.

Розмір мінімального страхового внеску на дату звернення (сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць) не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору, помножений на коефіцієнт 2        (3723 грн. х 22% х 2=1638,12 грн.).

Застраховані особи, в тому числі фізичні особи – підприємці за яких не сплачено (які не сплатили) єдиний внесок або сплачено (сплатили) у розмірі менше мінімального розміру страхового внеску за окремі періоди,  можуть погасити борг зі сплати єдиного внеску на рахунки органів ДФС (якщо особа – підприємець) або вимагати від страхувальника (якщо особа найманий працівник) сплати страхових внесків, у тому числі в судовому порядку (пункт 3 частини першої статті 16 Закону України «Про загальнообовязкове державне пенсійне страхування).

Застраховані особи, в тому числі фізичні особи – підприємці можуть отримувати інформацію про сплату єдиного внеску дистанційно: через веб – портал Пенсійного фонду України, шляхом отримання СМС повідомлень.

 

Довідки за тел.. 2-15-58, 2-20-22.

 

Адміністрація об'єднаного управління