Фото без описуСТВОРЮЄМО МОЛОЧНИЙ КООПЕРАТИВ

 29 вересня відбулася робоча зустріч із головою кооперативу "Покрова"(Львівщина) Любов Олександрівною. Ви знаєте, після спілкування з такою сильною духом, мудрою, цілеспрямованою жінкою ще більше надихаєшся та з‘являється бажання прямо сьогодні розпочати втілення ідеї щодо створення кооперативів. Ця тендітна жінка взяла на свої плечі надзвичайно величезний об'єм роботи по організації створення молочного кооперативу, працювала перші півроку на громадських засадах, пережила наїзди рейдерів, які погрожували, блокували в' їзд молоковозів, мали на меті завадити об'єднанню людей, які хотіли реалізувати молоко по вищій ціні без посередників. На сьогодні, це успішна жінка, яку шанують люди, активно приймає участь у роботі Верховної ради, співпрацює із партнерами з Канади, активно відвідує тренінги, семінари, веде перемовини із заводами щодо вигідної для людей ціни на молоко, нагороджена грамотами від ОДА, міністра аграрної політики, тощо. Це свідчить про те, що якщо людина щиро хоче допомогти, навіть якщо вона працює суто на ентузіазмі на початку, сторицею їй вертається!

З часом, за підтримки Канадського посольства, обласної ОДА кооператив Покрова функціонує без перешкод. Близько 300 членів на сьогодні. Облаштовані пасовища із електропастухами. На полі обладнані спеціальні доїльні установки, де одразу дояться 4 корови і молоко потрапляє в охолоджувач. Це дуже зручно, адже на літо віддали кооперативу на утримання корову і маєте вільний час, лише  отримуєте за молоко кошти, ну і звісно відраховується певна сума на утримання: заробітна плата доярці, корм для тварин. Кооператив надає додаткові послуги: оранка, продаж насіння і т.д.

Відвідали ми і сімейні фермерські господарства: над яслами розташовані світлодіодні енергозберігаючі лампи, обов'язково присутня вентиляція, поїлки, здійснюється систематичне витягування сечі, адже виділяється аміак, який впливає на зменшення надоїв молока. Практика Бродівського району свідчить ще раз, що об' єднуватись варто, і вірити у справу яку робимо, докладати максимум зусиль і результат буде не за горами! Втілюватимемо побачене в життя на базі Липненського старостинського округу!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису