Відповідно до ст. 53 Конституції України та Закону України «Про загальну середню освіту», наказу служби у справах дітей Житомирської обласної державної адміністрації від 22.08.2018 року

№ 48-ОД «Про організацію та проведення в 2018 році Всеукраїнського заходу «Урок» з метою виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок учбового періоду, усунення причин та умов даного явища, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності, безпритульності та негативним проявам у дитячому середовищі в серпні - жовтні 2018 року службою у справах дітей селищної ради із залученням працівників  відділу освіти, молоді та спорту проведений рейд «Урок» у частині виявлення дітей, які не приступили до занять у школі.

На території Любарської селищної ради налічується 1988 учнів. Станом на 17.09.2018 р.всі діти приступили до навчання.

В ході проведення рейду спеціалісти служби у справах дітей  здійснили  обстеження умов проживання дітей у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах. З батьками дітей проведено профілактичну роботу з метою недопущення бездоглядності та безпритульності серед дітей. Протягом вересня 2018 року службою у справах дітей  з метою підтримки дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах було виділено та придбано шкільні канцелярські товари, які  вручено у вигляді подарунків до 1 вересня 50 дітям з категорійних сімей.

Рейд «Урок» продовжуватиметься протягом жовтня поточного року та заходи по охопленню всіх дітей навчанням, як вимагає чинне законодавство, триватимуть протягом усього навчального року.