Фото без опису  В Україні з 1 травня 2018 вступив в дію новий порядок призначення житлової субсидії,який регламентується постановою Кабінету Міністрів України від27.04.2018 №329. Які зміни передбачені у зв’язку з цим та що буде враховуватися при нарахуванні субсидії.                                                           

              

             Щодо подання нових   заяви та декларації

 

     Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 №329 затверджено нову редакцію Положення про порядок призначення житлових субсидій та передбачено призначення субсидії на наступний період лише на підставі нових заяви і декларації :

  • якщо будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства має у своєму володінні транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда);

  – якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цьому періоді:

у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії;

  – внутрішньо переміщені особи;

– особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства;

– особи, які є орендарями житлових приміщень (будинків);

– особи, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично в ньому не проживають.

            Положенням визначено випадки, коли субсидія не призначається (у тому числі на наступний період): перевищення встановленої площі житлового приміщення; наявність транспортних засобів, з дати випуску яких минуло менше 5 років; несплата працездатними особами єдиного соціального внеску; здійснення покупки на суму більше 50 тис. гривень (у т.ч. набуття права власності); наявність заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

        У зв’язку з цим, одержувачам субсидій у встановлених випадках з травня 2018 року необхідно звернутися до органів соціального захисту населення з заявою і декларацією для розгляду питання призначення субсидії на наступний період.