Відділом розроблено Програму соціально-економічного розвитку Любарської селищної ради (програма затверджена рішенням №105 IVсесії VIII скликання від 15.02.2018 року).   

Підготовлено відділом та затверджено головою Житомирської ОДА та Мінрегіоном 6 проектів для використання коштів субвенції на розвиток інфраструктури Любарської селищної ради:

-Термосонація Любарського дошкільного навчального закладу Любарської селищної ради Капітальний ремонт: заміна вікон, перекриття даху.

-Нове будівництво господарсько-питного водогону від існуючої свердловини в с.Кириївка Любарського району Житомирської області.

-Капітальний ремонт вул.Центральна с.Глезно Любарського району Житомирської обл.

-Капітальний ремонт вул.Корольова с.Громада Любарського району Житомирської обл.

-Капітальний ремонт вул.Центральна та вул.Случ с.Гринівці Любарського району Житомирської обл.

-Капітальний ремонт стадіону КЗ Любарської ДЮСШ Любарської селищної ради Житомирської області.

Підготовлено та надіслано для розміщення на сайті Житомирської агенції регіонального розвитку інвестиційні пропозиції по вільним земельним ділянкам на території сіл Глезно, М.Деревичка, Гринівці, М.Браталів, Н.Любар, Мотовилівка.

На сайті Любарської селищної ради розміщено інформацію та фотоматеріали про вільні виробничі приміщення розміщені на території громади.

Організація роботи по створенню ЦНАП ( вивчення нормативних документів, підготовка відповідних рішень сесій, збір інформації необхідної для використання у період підготовки до виготовлення ПКД).

Підготовено заявку на участь у першому раунді відбору по програмі «U-LEAD з Європою» -міжнародному проекті, для отримання відповідного виду допомоги у створенні ЦНАПу. По результатах відбору селищна рада не включена до переліку громад для отримання допомоги.

До 31.08.2018 року оголошено прийом заявок для участі у другому раунді відбору по програмі «U-LEAD з Європою». Відділом готується заявка (з переліком відповідних документів) для прийняття участі у конкурсі.

Підготовлено та проведено робочу зустріч з підприємцями по обговоренню доцільності створення ради підприємців (23.03.2018 року).

Згідно підготовленої відділом та поданої заявки наша громада пройшла конкурсний відбір щодо запровадження бюджету участі, оголошений Західноукраїнським ресурсним центром за підтримки програми «U-LEAD з Європою. Центр надасть інституційну допомогу, виготовить буклети та відеоролик про популяризацію бюджету участі.