Військова служба за контрактом в Збройних силах України - це почесна місія громадянина по захисту своєї держави, її територіальної цілісності, своїх сімей та рідних.

Переваги контрактної служби

1 березня 2018 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України №704 від 30.08.2017, згідно якої одноразова грошова виплата особам, що вперше уклали контракт, сягає до 17000 гривень:

  • особам рядового складу — 8 прожиткових мінімумів;
  • особам сержантського складу — 9 прожиткових мінімумів;
  • особам офіцерського складу — 10 прожиткових мінімумів.

З метою збереження кадрового потенціалу та залучення на військову службу, в Міністерстві оборони опрацьовується питання щодо збільшення з 1 жовтня 2018 року мінімального грошового забезпечення: рядовому складу – до 9 тис. грн.; офіцерському складу – до 15,3 тис. грн.

Крім того, міністерством підготовлено ще одне рішення – Планом управління і розвитку Збройних Сил України передбачено в 2019 році підняти базовий рівень грошового забезпечення до рівня:

військовослужбовець за контрактом першого року служби у військовому званні "солдат", на посаді з другим тарифним розрядом – 15 тисяч гривень;

підвищення рівня грошового забезпечення усіх інших військовослужбовців буде вироблено пропорційно, залежно від військового звання, посади, вислуги років тощо.

Додаткова щомісячна грошова винагорода за участь в АТО:

  • на першій лінії  оборони — 10000 грн,
  • на 2-й, 3-й лініях оборони — 4500 грн.

У разі переїзду військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом або у зв’язку з переміщенням на нове місце служби, передислокацією військової частини (підрозділу військової частини), установи, організації їм виплачується:

підйомна допомога в розмірі місячного грошового забезпечення на військовослужбовця і 50 відсотків місячного грошового забезпечення на кожного члена його сім’ї, який переїхав з ним на нове місце військової служби;

Компенсація  коштів за піднайом житла для військовослужбовців:

В Україні набув чинності закон № 2288-VIII Про запровадження компенсації витрат за оренду житла всім військовослужбовцям-контрактникам. Раніше така компенсація була передбачена лише для військовослужбовців офіцерського складу та курсантів. Сьогодні її зможуть отримувати і військовослужбовці рядового, сержантського та старшинського складу військової служби за контрактом, - у місцях розгортання, де відсутній житловий фонд».

Відповідно до закону, військова частина, у разі відсутності службового житла, зобов’язана орендувати його для військовослужбовців, а також членів їхніх сімей або за їхнім бажанням виплачувати грошову компенсацію за піднайом (найом) житлового приміщення:

  • у місті Київ - 3400 грн. на місяць;
  • в обласних пунктах - 2550 грн. на місяць;
  • в інших населених пунктах - 1700 грн. на місяць.

При цьому військовослужбовцям за наявності в них трьох і більше членів сім'ї зазначені розміри збільшуються в 1,5 рази.

Також військова служба за контрактом це:

- можливість зробити кар'єру;

- можливість служби у миротворчих підрозділах за кордоном;

- якісне безкоштовне медичне обслуговування;

- можливість отримання заочної вищої освіти під час служби, в т.ч. за рахунок Міністерства оборони (після підписання другого контракту);

- щорічна відпустка від 30 днів, тривалість якої зростає зі збільшенням вислуги, крім щомісячного грошового забезпечення при вибутті у відпустку виплачується допомога на оздоровлення в такому ж розмірі;

- додаткові відпустки (для навчання, творчі, соціальні, інші згідно закону);

- безкоштовне харчування в обід (або компенсація), триразове харчування в добовому наряді;

- право на пенсію після 25 років вислуги;

- інші соціальні гарантії встановлені законами;

- служба зараховується до загального страхового стажу, стажу державної служби.


Чому саме у Любарському районному військовому комісаріаті слід укласти контракт?

   При укладанні контракту в нашому районі ми формуєм Вашу особову справу військовослужбовця за контрактом, сприяємо в проходженні медичної комісії.

  1. Крім того, після підписання контракту, місцева влада району виплачує вам одноразовий бонус у розмірі до 5 000 грн.
  2. Тільки фахівці Любарського РВК постійно і особисто надають правову, дорадчу та консультаційну допомогу.

За детальною інформацією радимо звертатися до нас за адресою: смт.Любар, вул.Ватутіна,3.