З ініціативи жителів, в.о. старост та керівництва Любарщини в особі селищного голови Герасимчука В.М. і першого заступника РДА Лаврука О.І. відбувся форум щодо цін на молоко.

 З представників молочного бізнесу прибули директор «П.П.Ренет» Костишин Дмитро Питрович, менеджер «П.П.Бісквіто-Мілк» Супрунчук Олександр Сергійович і представник  Староконстянтинівського  молокозаводу менеджер Хилобокий Олександр Володимирович. Селянами було задано багато питань, зокрема:

  • щодо ціни на молоко;
  • щодо вартості молочної продукції в роздрібній торгівлі ( в магазині літр молока коштує 23 гривні а в селян приймають по 3 гривні 80к.);
  • чому в різних селищах Любарського району різна ціна на молоко, адже молоко теж саме і покупці ті ж;
  • чому селянам платять за молоко як ніби воно  низькосортне, а фермерським господарствам платять як за молоко вищого ґатунку.

Також були запитання відв. о. старост, щодо ремонту доріг, що руйнують молоковози, співпраці та соціального партнерства. Порозуміння досягнуто так і не було але усіма учасниками зібрання була підтримана думка, що тільки об`єднання селян у кооперативи, закупівля ними доїльного та холодильного обладнання дасть їм змогу самим впливати на цінову політику та вести пошук кращих ринків збуту своєї продукції.