Сьогодні в Любарі вшанували пам’ять жертв Другої світової війни Цей день згадується як  початок німецько-радянської війни, яка забрала десятки мільйонів людських життів.

22 червня 1941 року, попри таємну угоду про ненапад (пакт Молотова-Ріббентропа 1939 року) та тісну військово-економічну співпрацю між Німеччиною і СРСР, нацистська Німеччина атакувала радянські частини по всій лінії кордону від Балтійського до Чорного моря. Метою нацистського режиму були підкорення та колонізація України, винищення її населення. Майже одразу територія тодішньої України була поділена й вкрилася мережею таборів смерті.

Жертвами окупантів ставали не тільки особи, причетні до руху Опору, але й ті, хто не становив ніякої потенційної загрози режиму — діти, жінки, люди похилого віку, хворі.

Через десятки років - 22 червня,  працівники Любарської селищної ради, районної адміністрації та районної ради вшанували пам’ять жертв Другої світової війни та поклали квіти до пам’ятних знаків в період війни, військових конфліктів на території інших держав ,на Майдані та в період АТО.