Фото без опису  Про це повідомила заступник голови з питань економічного розвитку та інвестицій Олена Гуменюк. «Наша громада пройшла конкурсний відбір щодо впровадження бюджету участі, оголошений Західноукраїнським ресурсним центром за підтримки програми «U-LEAD з Європою.

ПРАГНЕННЯ ВЛАДИ І ТЕ ЧОГО БАЖАЮТЬ МЕШКАНЦІ НА МІСЦЯХ дуже часто різняться, але є інструмент, який допомагає це все збалансувати - так званий громадський бюджет. Його реалізація дасть можливість активізувати місцевих мешканців до вирішення найболючіших проблем свого населеного пункту, відчути свою причетність до розподілення бюджетних коштів та підвищить їхню спроможність самим приймати рішення, куди витрачати частину місцевого бюджету, щоб поліпшити життя у своєму селі/селищі. Цей інструмент є давно як європейською, американською практикою, яка заполонила уже і близько 100 міст нашої країни, тому сподіваємося, що наша громада теж увійде до вищевказаного переліку» - зазначила заступниця. Крім того, 6 червня відбулась зустріч представників громади (депутати селищної ради, в. о. старост, працівники апарату) з експертом західноукраїнського ресурсного центру Соломією Саврук, яка супроводжуватиме впровадження бюджету участі на території Любарської селищної ради.

Для довідки: Бюджет участі/Громадський бюджет - це розподіл частини місцевого бюджету жителями шляхом подання ними проектів, спрямованих на підвищення комфортності проживання у селі/селищі, та їх відбору шляхом відкритого голосування. Проекти, які найбільше підтримують мешканці, реалізуються за рахунок місцевого бюджету.